انواع پروفیل ساختمانی بر اساس جنس

در ساختمان سازی از انواع مختلفی از پروفیل ها استفاده می شود. به طور کلی پروفیل ها در بخش های مختلف ساختمان استفاده می شوند. این استفاده های گوناگون در ساختمان به دلیل ابعاد مختلف و مواد اولیه مختلفی است که از پروفیل ها مقطعی بسیار پر کاربرد ساخته است.

پروفیل به طور کلی به مقاطع مستطیلی یا مربعی تو خالی گفته می شود که می تواند از مواد اولیه هایی نظیر آهن، فولاد، آلومینیوم و چوب باشد. پروفیل ها در اندازه های مختلفی تولید می شوند و به دلیل استحکام بالایی که در برابر فشار و کشش دارند جز جدا نشدنی صنعت ساختمان سازی هستند.

نقش کلیدی پروفیل ها در ساختمان سازی

سوال اساسی این جا به وجود می آید که ما چرا از پروفیل ها در ساختمان استفاده می کنیم؟

در جواب به این پرسش باید گفت، مهم ترین دلیل وجود تنوع بسیار زیاد در پروفیل ها هست، به عنوان مثال از پروفیل مبلی برای دیزاین خانه استفاده می کنیم، از پروفیل های آلومینیومی برای ساخت چهار چوب درب و پنجره حمام و سرویس بهداشتی استفاده می کنیم، از پروفیل های مکزیکی برای پنجره های داخل خانه استفاده می کنیم و از همه مهم تر برای ستون خانه از پروفیل های فولادی استفاده می کنیم پس می توان به این نتیجه رسید که در اکثر بخش های خانه حضور پروفیل ها بسیار پر رنگ و مشهود است.

علاوه بر این، تنوع در اشکال و جنس پروفیل‌ها به معماران و مهندسان این امکان را می‌دهد که طراحی‌های خلاقانه و متنوعی ارائه دهند. پروفیل‌ها همچنین نقش مهمی در تسهیل فرآیند ساخت و نصب دارند، زیرا آن‌ها را می‌توان به راحتی برش، جوش یا مونتاژ کرد.

از همه مهم تر استفاده از پروفیل درست در بخش های مختلف خانه به شما کمک می کند تا هزینه های ساخت و ساز را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهید. همچنین پروفیل ها اگر با دقت و در جای درست خود به کار برود می تواند بسیار گره گشا باشد. همچنین استفاده از پروفیل ها سبب می شود تا کار ساخت و ساز با سهولت بیشتری پیش برود.

در نهایت، استفاده از پروفیل‌های مناسب می‌تواند به کاهش هزینه‌ ها و زمان ساخت کمک کند، چرا که به بهینه ‌سازی مواد و انرژی در پروژه ‌های ساختمانی می ‌انجامد. به این ترتیب، پروفیل‌ها نه تنها برای استحکام سازه‌ ها حیاتی هستند، بلکه به زیبایی و کارایی پروژه‌ های ساختمانی نیز افزوده می‌ شوند.

 انواع پروفیل های ساختمانی

حال که درباره کلیت پروفیل ها بیشتر دانستیم بهتر است تا کمی در این موضوع ریز تر بشویم تا بتوانیم پروفیل هایی که در ساخت و ساز استفاده می شوند را بهتر بشناسیم. در اولین قدم بهتر است که پروفیل ها را بر اساس شکل ظاهری آن ها در دو دسته بندی پروفیل بسته و پروفیل باز قرار دهیم.

پروفیل های بسته:

پروفیل های بسته همانطور که از اسمش پیداست هیچگونه درزی ندارد و کاملا تو خالی و بسته است. این پروفیل ها معمولا یا به صورت مربع ساخته می شوند یا مستطیل. این پروفیل ها به دلیل این که هیچگونه درزی ندارند و کاملا بسته هستند از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند و بیشتر در اسکلت ساختمان به کار می روند، همچنین از این دسته از پروفیل ها برای دکوراسیون داخلی هم استفاده می شود.

پروفیل های باز:

این پروفیل ها مقاطع باز و غیر تو خالی هستند که بر خلاف نوع بسته پروفیل ها از تنوع بسیار بالاتری برخوردار هستند. ین پروفیل‌ها معمولاً به صورت ورق‌های نازک و به شکل‌هایی مانند I، U، L و T ساخته می‌شوند و در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی و صنعتی کاربرد دارند. ویژگی مهم این مقاطع باز وزن بسیار پایین است که در موارد مختلف در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند.

جنس انواع پروفیل ها

حالا که با انواع کلی پروفیل آشنا شدیم بهتر است بدانیم که پروفیل ها از چه موادی ساخته می شوند.

پروفیل های فولادی:

پروفیل های فولادی از فولاد ساخته می شوند و از مقاومت بسیار بالایی بر خوردار هستند، چه مقاومت ضربه ای و چه مقاومت کششی در این دو موضوع فوق العاده عمل می کنند. به همین دلیل هم در سازه های ساختمانی و در حوزه صنعت بسیار از آن ها استفاده می شود. نکته دیگری که درباره پروفیل های فولادی وجود دارد این است که به راحتی می توان آن ها را به یک دیگر جوش داد و اتصالات این پروفیل ها بسیار راحت است.

از این رو از این پروفیل ‌ها در ساخت اسکلت ساختمان ‌ها، پل ‌ها و سازه‌های عمرانی، صنعت خودرو سازی و ماشین‌ آلات و تجهیزات و سازه ‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما نقطه ضعف آن ها وزن نسبتا زیاد آن ها است که در هنگام خرید باید به این موضوع دقت کنید.

پروفیل های آلومینیومی:

این پروفیل ها همانطور که از اسمش پیداست از فلز آلومینیوم ساخته می شود. این پروفیل ها در اشکال مستطیل مربع و دایره تولید می شود. ویژگی منحصر به فرد این پروفیل ها مقاومت در برابر رطوبت است ، هنگامی که در مجاورت رطوبت و اکسیژن قرار دارند اکسید نمی شوند. همچنین وزن بسیار پایینی دارند. همچنین عایق بسیار  خوبی هستند اما از مقاومت بسیار پایینی دارند. از این رو از این پروفیل‌ها در ساخت در و پنجره، نمای ساختمان و تجهیزات و ماشین‌آلات استفاده می‌شود.

پروفیل های استیل:

پروفیل های استیل از فولاد ضد زنگ استنلس استیل ساخته شده اند و بیشتر از این پروفیل ها در بخش دکوراسیون استفاده می شود همچنین در دنیایی صنعت از پروفیل های استیل در صنایع غذایی و بهداشتی بسیار استفاده می شود.

پروفیل های گالوانیزه:

پروفیل های گالوانیزه در واقع همان پروفیل های فولادی هستند که در فرایند گالوانیزاسیون پوششی بر روی آن ها قرار گرفته تا در برابر زنگ زدگی مقاومت بیشتری از خود نشان بدهند. پروفیل های گالوانیزه با غوطه‌وری گرم یا الکتروگالوانیزه، پوشش داده شده است. این پوشش به منظور افزایش مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی ایجاد می‌شود.

skandari
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *