معرفی سه تا از پروفیل‌های پرکاربرد

برای معرفی سه تا از پروفیل‌های پرکاربرد ابتدا باید گفت که کشف آهن از جمله مهم ترین کشفیات تاریخ بشر است به نوعی که در زندگی روزمره خود کمتر جایی را می توانیم پیدا کنیم که از مقاطع فولادی در آن استفاده ای نشده باشد. و این مقاطع فولادی در دسته بندی های مختلفی می توان قرار داد مثلا با توجه به جنس یا شکل. اما اگر بخواهیم به نوعی رتبه بندی کنیم با اطمینان کامل می توانیم بگوییم پروفیل ها در صدر این جدول هستند و پرچم دار این مقاطع فولادی هستند.

پروفیل ها در ابعاد و اشکال مختلفی تولید می شود تا برای استفاده های گوناگون مناسب باشد. پروفیل های فولادی در دودسته بندی مبلی و ساختمانی قرار می گیرند که هر کدام از این دو مدل دارای خواص و ویژگی های مخصوص به خودش است، به عنوان مثال اگر به دنبال زیبایی، ظرافت و وزن کم هستید باید به سراغ پروفیل های مبلی بروید اما از طرفی اگر به جای ظاهر دوام و تحمل وزن بالا برای شما در الویت است، انتخاب شما باید پروفیل های صنعتی باشد. در مقالات قبلی پروفیل مبلی و پروفیل ساختمانی با یکدیگر مقایسه شده اند که می توانید به آن رجوع کنید. اما موضوع امروز ما معرفی سه تا از پر کاربرد ترین سایز های پروفیل است، در ادامه با ما همراه باشید.

دانستن این نکته بسیار مهم است که پروفیل ها نسبت به سایز و ابعادی که دارند هم دسته بندی می شوند. مثلا شما نمی توانید برای پایه مبل از پروفیل سایز کوچک استفاده کنید یا برای میز تلوزیون هایی که از پروفیل های مبلی در آن استفاده می شود نمی توانید از پروفیل هایی با سایز بزرگ استفاده کنید. اما در این بین برخی از پروفیل ها به واسطه ابعاد و سایزی که دارند در صنایع گسترده ای مورد استفاده قرار می دهیم، در این مقاله قصد داریم تا شما را با این مدل پروفیل ها آشنا کنیم و اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.

انواع پروفیل ها

همانطور که گفته شد پروفیل ها بر اساس معیار های مختلفی دسته بندی می شوند که در ادامه به آن می پردازیم.

انواع پروفیل بر اساس جنس

مواد اولیه مورد استفاده برای ساخت پروفیل ها آن ها را از یکدیگر متمایز می سازد و این تمایز بین پروفیل ها سبب می شود تا کاربرد های مختلفی پروفیل ها داشته باشند و بتوان از آن ها در شرایط مناسب آن ها استفاده کرد یا بر عکس به عنوان مثال ما نمی توانیم از پروفیل های چوبی برای درب حمام و سرویس بهداشتی استفاده کنیم زیرا رطوبت سبب می شود تا این مقاطع از بین بروند یا دلیل دیگر این که این پروفیل ها در برابر آتش سوزی هم مقاومتی ندارند و به سرعت نابود می شوند. برخی از این پروفیل ها از لحاظ ماده اولیه و جنس عبارتند از:

  • پروفیل چوبی
  • پروفیل UPVC
  • پروفیل آلومینیومی
  • پروفیل استیل
  • پروفیل گالوانیزه
  • پروفیل فولادی

پروفیل ها بر اساس شکل ظاهری

شکل ظاهری فاکتور بسیار مهمی است که نباید به این راحتی از آن گذشت و به اندازه ای اهمیت دارند که برای کار پروفیل ها را در دسته بندی های جدا بر اساس شکل آن ها قرار داده اند که عبارتند از:

  • پروفیل U
  • پروفیل L
  • پروفیل  Z
  • پروفیل H
  • پروفیل قوطی

پروفیل ها بر اساس کاربرد

بعضی پروفیل ها بر اساس کاربردی که دارند نام گذاری می شوند و صنعتگران برای راحت تر شدن در شناختن این پروفیل ها آن ها را در این دسته بندی مرتب می کنند در ادامه با برخی از این پروفیل ها آشنا می شویم:

  • پروفیل کلافی
  • پروفیل ناوادانی
  • پروفیل سپری
  • پروفیل نبشی
  • پروفیل لنگه دری

پر کاربرد ترین پروفیل های بازار آهن

هر کدام از انواع پروفیل ها کاربرد های مختص به خود را دارند اما گاهی در این میان بعضی از ابعاد پروفیل ها نسبت به دیگر پروفیل ها کاربرد های گسترده تری دارند و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا قوطی ها با ضخامت و ابعاد بزرگ در صنایع ساختمان سازی و ماشین سازی مورد استفاده قرار می گیرند و پروفیل هایی با ضخامت کم و سایز کوچک در ساخت وسایل دکوراتیو و صنایع کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. از پرکاربردترین این پروفیل‌ها می‌توان به 3 پروفیل 2در2، پروفیل 4در4 و پروفیل 80در40 اشاره کرد. این پروفیل‌ها به دلیل ابعاد مناسبی که دارند در کاربردها و صنایع گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه با این سه نوع از قوطی بیشتر آشنا شده و ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها را نیز بررسی می‌کنیم.

پروفیل 2*2

این قوطی با نام پروفیل 20 در 20 هم شناخته می شود. این قوطی همانطور که از ابعادش هم پیداست مربعی شکل است و این نقطه قوت این قوطی است، زیرا که شکل مربع به نسبت مستطیل از مقاومت بالا تری بر خوردار است و همین ویژگی سبب می شود تا این سایز از قوطی ها در موارد مختلفی نظیر تزئینات درب ‌ها و پنجره‌ ها یا نرده ‌های پشت پنجره و ساخت اسکلت مبل ها و صندلی ها استفاده شود.

پروفیل 4*4

مزایای مربعی بودن در این پروفیل ها هم مشهود است. تفاوت این مقطع با 2*2 سایز بزرگ تر آن است و با این افزایش سایز ما باید انتظار افزایش مقاومت را هم داشته باشیم. از این پروفیل ها در صنایع گوناگونی مثل ساخت میزها، حفاظ‌های شهری، چارچوب کمد دیواری و پنجره‌ها می‌باشد. پروفیل 4*4 یکی از پرکاربردترین پروفیل ‌های آهن است که از آن برای ساخت کانکس و زیر شیروانی‌ها و پایه اجاق گاز‌ها نیز استفاده می‌شود. اگر به دنبال پروفیل مربعی شکل با مقاومت بالا هستیم بهترین گزینه استفاده از پروفیل های 4*4 است

پروفیل 40*80

 بزرگ بودن سایز نشان از بالا رفتن مقاومت و استحکام این مقطع است. از پروفیل ها 40 * 80 نمی توان در صنایع دکوری استفاده کرد ولی استفاده از آن در صنعت به وفور دیده می شود. قوطی 40 در 80 از جمله مقاوم ترین قوطی های موجود استکه می تواند فشار زیادی را تحمل کند. ه همین دلیل از این پروفیل‌ها برای ساخت پل‌های پارکینگ، اسکلت زیر شیروانی و خرپا استفاده شده و نیازهای این پروژه‌ ها را به طور کامل فراهم می‌کنند. البته دانستن این نکته ضروری است که ما در این مقاله تنها به برخی از کاربرد های این قوطی ها پرداختیم.

skandari
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *