کاربرد های انواع پروفیل

در مقالات گذشته درباره پروفیل های ساختمانی مطالب مختلفی عنوان شده است. ما اما در این مقاله قصد داریم تا شما را با کاربرد های انواع پروفیل آشنا کنیم زیرا که در دنیای فلزات پروفیل ها نقش بسیار مهم و پر رنگی دارند پس اگر به این موضوع علاقه مند هستید در ادامه با خاور صنعت هما بزرگترین تولید کننده لوله و پروفیل کشور همراه باشید.

برای این که به درک بهتری از پروفیل ها برسیم بهتر است این مقاطع را بر اساس وزن هم دسته بندی و بررسی کنیم، ما قبل تر پروفیل ها را بر اساس جنس دسته بندی کرده ایم که می توانید به آن رجوع کنید و مطالعه کنید.

انواع پروفیل ها بر اساس وزن

در این بخش ما تنها دو دسته بندی داریم، پروفیل های سنگین و پروفیل های سبک.

پروفیل های سنگین:

پروفیل های سنگین به پروفیل هایی اطلاق می شود که از فولاد ساخته شده اند و ضخامت زیادی هم دارند و در نتیجه این وزن بالا مقا.مت بسیار بالاییی هم دارند. این پروفیل ها با استفاده از فرایند نورد گرم تولید می شوند. همانطور که گفته شد ویژگی اصلی این پروفیل ها مقاومت بسیار بالای آن ها در برابر کشش و بار است که به ما این امکان را می دهد تا در صنایع مختلف، به ویژه در ساخت و ساز و پروژه‌های صنعتی بزرگ از این پروفیل های سنگین استفاده کنیم.

پروفیل های سبک:

پروفیل های سبک در سوی دیگر از دنیای فلزات ایستاده اند. پروفیل های سبک با ضخامت کم تولید می شوند و به همین دلیل در صنایع تزیینی و دکوراسیون های داخلی بیشتر کاربرد دارند. از پر استفاده ترین پروفیل های سبک می توان به پروفیل های مبلی اشاره کرد. این پروفیل ها در فرایند ساخت خود از نورد سرد استفاده می کنند. این نورد سرد همانند نورد گرم مقاومت بالایی به فلز نمی دهد ولی ظاهر بسیار زیبا و یک دستی را برای فلزات این گروه به همراه دارد. پروفیل های سبک اندکی مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و زنگ زدگی دارند. همچنین پروفیل های سبک در مقایسه با پروفیل های سنگین از انعطاف بالا تری بر خوردار است. که همین موضوع به نوعی سبب شده تا ما در کار های تزیینی پروفیل های مبلی را زیاد ببینیم زیرا که این امکان را به هنرمند می دهد تا هر چیزی که در ذهن دارد را بر روی فلز پیاده کند.

البته موارد ذکر شده تمام انواع پروفیل نبوده و پروفیل‌های دیگری از جمله سپری، پروفیل Z، تیرآهن و… نیز وجود دارند که بیان تمام آن‌ها امکان‌پذیر نمی‌باشد.

کاربرد های پروفیل های ساختمانی

پروفیل های ساختمانی همانطور که قبلا هم گفته شد هرکدام دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که به ما این امکان را می دهند تا از این پروفیل ها بسته به نیاز خود در موارد گوناگونی استفاده کنیم در ادامه به به چند مورد از این کاربرد ها می پردازیم.

  1. اسکلت ساختمان

اسکلت ساختمان مهم ترین و اساسی ترین بخش هر ساختمان است. و از بین رفتن و آسیب دیدن اسکلت ساختمان به معنی آسیب دیدن کل ساختمان است. برای همین از پروفیل های سنگین در این قسمت استفاده می شود. این پروفیل‌ها به دلیل استحکام و قابلیت تحمل بارهای سنگین، در ساختمان‌های چندطبقه و بزرگ به کار می‌روند.

  1. ساخت سازه های عمرانی

رد پای پروفیل های سنگین در سازه هایی نظیر پل ها و سد ها هم هست. این پروفیل‌ها توانایی تحمل بارهای دینامیک و استاتیک را دارند. اما نگرانی که همواره برای صنعتگران و مهندسان در این سازه ها وجود دارد این است که این پروفیل ها اکسید نشوند یعنی دوچار زنگ زدگی نشود.

  1. دیزاین داخلی

در این بخش باید به سراغ پروفیل های سبک برویم. پروفیل های مبلی و لوله های مبلی در این بخش بسیار پر کاربرد هستند زیرا هم در این بخش کار کردن با آن ها راحت تر است و هم جلوه بصری زیبایی دارد و از همه مهم تر ارزان تر از دیگر پروفیل ها تمام می شود.

  1. ساخت حفاظ

از پروفیل های سبک برای ساخت حفاظ ها و نرده ها هم استفاده می شود که علاوه بر ایمنی به زیبایی محیط هم کمک می کند و باز هم در این بخش باید از پروفیل های سبک استفاده کنیم در این بخش از پروفیل های استیل و مبلی بسیار استفاده می شود.

  1. تجهیزات صنعتی

از پروفیل های سنگین برای ساخت تجهیزات صنعتی استفاده می شود زیرا هم استحکام بالایی دارد و هم قابلیت اتصال به وسیله جوش را دارد که به مهندسان و صنعتگران این امکان را می دهد که راحت تر با این پروفیل ها کار بکنند.

  1. سازه های موقتی

در نمایشگاه ها و غرفه ها زیاد این موارد را دیده ایم. سهولت نصب و جمع آوری در کنار سبک بودن از نیاز های اساسی سازه های موقتی است. در این بخش هم باید از پروفیل های سبک استفاده کرد.

  1. تاسیسات

پروفیل‌های ساختمانی در ساخت سیستم ‌های تأسیسات، از جمله تاسیسات برقی و مکانیکی، به کار می‌روند. این پروفیل‌ها می‌توانند به عنوان پایه و پشتیبانی برای لوله‌ کشی و سیم‌ کشی استفاده شوند.

مزیت ها و معایب پروفیل های ساختمانی

مزایا

استحکام: به دلیل ضخامت بالا پروفیل های ساختمانی از استحکام بالایی برخوردار هستند به نحوی که می توانند بار های سنگین را نگه دارند هم در برابر نیرو های خارجی از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

تنوع: همانطور که گفته شد پروفیل های فولادی بسیار متنوع هستند و در اشکال مختلف و سایز های مختلفی ساخته می شوند.

معایب

هزینه تمام شده: پروفیل های ساختمانی مقاطع گران قیمتی محسوب می شوند زیرا که وزن بالایی دارند

معایب زیست محیطی:

به دلیل آلودگی های زیست محیطی که برخی از این پروفیل ها نظیر PVC دارند استفاده از آن ها زیاد مورد قبول نیست.

skandari
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *